KULLANIM KOŞULLARI VE GİZLİLİK POLİTİKASI

Yürürlük Tarihi: 22.10.2018

Toyi Oyun ve Tasarım A.Ş. (“TOYİ”) kendisine ait http://www.toyi.io  adresli web sitesinin (“Websitesi” veya “Site”) ziyaret edilmesi sırasında ziyaretçilerinin Site’nin kullanım koşulları hakkında bilgi sahibi olmasına ve ayrıca kişisel verilerinin gizliliğine önem göstermektedir. Bu doğrultuda Websitesi’ne erişim sağlayan ve Sitede sağlanan hizmetleri kullanan tüm ziyaretçilere bilgi vermek amacıyla aşağıda yer alan “Kullanım Koşulları” ve “Gizlilik Politikası” düzenlenmiştir.

Site’ye erişim sağlayan ziyaretçiler aşağıda yer alan Kullanım Koşulları’nı kabul etmiş sayılır.

Kullanım Koşulları:

  1. TOYİ, Site’nin ve Site’de yer alan her türlü bilgi, görsel, materyal, doküman, tasarım vb. (“Site İçeriği”) içeriğin sahibidir. TOYİ, Site İçeriği’ni istediği şekilde belirleyebilir ve istediği zaman güncelleyebilir, serbestçe değiştirebilir, kaldırabilir, Site’ye erişimi sonlandırabilir.
  1. Kullanıcı Site’yi ve Site’de yer alan içerikleri; kişisel kullanım bilgi edinme ve TOYİ satın alma amacıyla görüntüleyebilir. Bunun dışında yapılan tüm erişim ve/veya eylem hukuka aykırı kabul edilir. Kullanıcı, Site ziyaretinde Türkiye Cumhuriyeti yasal mevzuatına uygun davranmayı, 3. kişilerin yasal haklarını ihlal etmemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder. Kullanıcı, Site’ye erişim ve Site içeriğinden yararlanma kapsamında gerçekleştirdiği her işlem ve eylemin hukuki, idari ve cezai sorumluluğunun tamamen ve münhasıran kendisine ait olduğunu, hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen faaliyetlerden dolayı üçüncü şahısların TOYİ’nin hiçbir şekilde sorumluluğu bulunmadığını, böyle bir durumda TOYİ’nin uğradığı ve/veya uğrayacağı zararları karşılayacağını peşinen kabul eder.
  1. Site’nin tasarımı dahil Site’de yer alan her türlü yazı, bilgi, yorum, görüş, haber, içerik, görsel, fotoğraf, video, görüntü, tasarım, resim, marka, logo, şekil, grafik, illüstrasyon, Site veritabanı ve Site tasarımı, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (“FSEK”) kapsamında eser niteliğindedir (“Eser”) ve TOYİ ve/veya eser sahibi üçüncü kişilere aittir. Söz konusu Eser’lerin fikri ve sınai mülkiyet hakları sair mevzuat kapsamında koruma altındadır. Kullanıcı yalnızca Site’yi kullanım olanağına sahiptir, fikri ve sınai mülkiyet haklarına istinaden hiçbir hak ve yetki sağlamamaktadır. Kullanıcı, TOYİ’nin ve/veya Site’de yer alan Eser/icra/yapım/tasarım/marka/patent sahibinin yazılı açık onayı olmadan hiçbir Eser’i veya buna ilişkin bir hususu kopyalayamaz, çoğaltamaz, çevirisini yapamaz, indiremez, yükleyemez, referans göstermeden kullanamaz, işleyemez, uyarlayamaz, yayma, yayın, kamuya iletme, temsil ve diğer her türlü kullanım ve müdahalede bulunamaz, kişisel ve olağan/meşru yararlanmayı aşan hiçbir kullanıma ve faydalanmaya ve/veya haksız rekabete konu edemez, sergileyemez, değiştiremez ya da tercüme edemez. Kullanıcı, ayrıca Site’nin içeriği ve içerikte yer alan bilgileri temsil eden sayılara ve/veya kodlara müdahale edemez; bunları kaldıramaz, değiştiremez; tersine mühendislik yapamaz.

Kullanıcı’nın herhangi bir fikri mülkiyet hakları ihlalinde bulunması halinde bu ihlalin yalnızca TOYİ’nin değil diğer Eser sahibi/icracı/yapımcı/tasarımcı gibi Eser ve hak sahiplerinin haklarının da ağır şekilde ihlali anlamına geleceğini ve TOYİ ve diğer Eser/hak sahiplerine karşı hukuki ve cezai sorumluluk doğuracağını kabul eder.

  1. Kullanıcı, kimliğini deşifre eden kişisel verilerini/bilgilerini vermek zorunda kalmaksızın Site’yi ziyaret edebilir; ancak Kullanıcı’nın kendi isteği ile TOYİ ile yazışma yapması, TOYİ bültenine üye olması veya ürün satın alma  durumunda kişisel verileriniz (adınız, soyadınız, tc kimlik numaranız/ vergi numaranız, telefon numaranız, e-posta adresiniz, teslimat ve fatura adresiniz) talep edilecek ve mevzuatın öngördüğü sınırlar çerçevesinde TOYİ tarafından işlenecektir. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında hangi verilerin, ne şekilde sağlandığı, işlendiği ve kullanıldığı hususları Gizlilik Politikası başlığı altında detaylı şekilde yer almaktadır.
  1. Site’de yer alan bilgilerin/içeriğin doğruluğu ve/veya yeterliliği ve/veya güncelliği TOYİ tarafından garanti edilmemektedir. Kullanıcı, bu bilgileri kullanırken bu hususu göz önünde tutarak kendisi için gerekli araştırma ve doğrulamayı bizzat sağlayacağını kabul eder.
  1. Kullanıcı, Site’deki içeriklerin kullanımından veya bu içeriklere dayalı olarak almış olduğu kararlar ve sonuçlardan tamamen kendi sorumludur ve hiçbir koşulda TOYİ’yi sorumlu tutmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Kullanıcı, Site’nin kullanımını engelleyecek, yavaşlatacak, zorlaştıracak virüs vb. unsur içeren hiç bir tür bilgi, yazılım vb. kullanmamakla, Site’ye doğrudan veya dolaylı herhangi bir yolla müdahalede bulunmaktan kaçınmakla yükümlü olduğunu kabul eder.
  1. Kullanıcı, Site üzerinde bir başka web sitesine veya içeriğe erişim imkanı tanıyan linkler bulunabileceğini, bunların kontrolünün veya doğruluğunun veya yeterliliğinin TOYİ ile ilgisi olmadığını ve TOYİ’nin bu sitelerin güvenliğini ve/veya içerdiği bilgilerin doğruluğunu garanti etmediğini ve bu sitelerde yer alan içeriklerden, ürün ve hizmetlerden ve gizlilik politikasından dolayı herhangi bir taahhüt ve sorumluluğu bulunmadığını kabul eder.
  1. Ek olarak TOYİ, Site’ye bağlantı (hyperlink) yoluyla erişim sağlanıldığında bağlantı sağlayan web sitelerinin içerik ve yönetiminden sorumlu olmadığını, bu web sitelerindeki hak ihlalleri (fikri ve sınai hak ihlalleri, kişisel hak ihlalleri vb.) nedeniyle herhangi bir sorumluluk altında olmadığını beyan eder. TOYİ,  bu tarafların temsilcisi, vekili veya bu kişiler adına işlem yapan konumunda değildir.
  1. Kullanıcı, Site yayınının veya Site’ye erişimin kesilmesi, aksaması, yavaşlaması, Site’ye ulaşılamaması vb. Site’ye ilişkin her türlü kararın TOYİ tarafından serbestçe verilebileceğini ve buna ilişkin TOYİ’nin sorumluluğuna ve tazmin yükümlülüğüne başvurmayacağını; zarar ziyan talebinde bulunmayacağını kabul eder.
  1. Kullanıcı, Site’nin Kullanım Koşullarını okumaması veya okumasına rağmen bu kuralları ihlal etmesi sebebiyle uğrayacağı maddi veya manevi, menfi veya müspet olası herhangi bir zarardan veya masraftan; TOYİ, iş ortakları veya bunların çalışanları, yöneticileri, yetkilendirdikleri kişi veya kuruluşlarının, hukuki veya cezai hiçbir şekilde sorumluluğu bulunmadığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
  1. Kullanıcı’nın işbu Kullanım Koşullarını herhangi bir şekilde ihlalini ve sair herhangi bir şekilde Site’nin işleyişini engelleyebilecek davranışlarda bulunması, Site’ye orantısız yük getirmesi, üçüncü kişilerin haklarına tecavüz eden veya etme tehlikesi bulunan fiillerde bulunması durumunda Kullanıcı’nın Site’yi kullanımı geçici veya daimi olarak durdurulabilir ve hakkınızda yasal yollara başvurulabilir. Kullanıcı bu durumda TOYİ’den hiçbir zarar ziyan ve tazmin talebinde bulunamayacağını kabul eder.
  1. Kullanıcı, Site’yi ziyaretinde ve Site ile ilgili tüm hareketlerinde, dürüstlük ilkesi çerçevesinde Kullanım Koşulları’na ve tüm yasal düzenlemelere uyacağını; aksi halde adli, idari ve cezai her türlü yükümlülüğün yalnız kendisine ait olacağını peşinen kabul eder.
  1. Kullanıcı, burada yer alan hususlarla ilgili olarak herhangi bir uyuşmazlık olması halinde, uyuşmazlığın çözümünde Türk Hukuku’nun uygulanacağını ve İstanbul Çağlayan Mahkemeleri ve İcra Dairelerinin yetkili olduğunu, Site’de yer alan içeriklerin ve TOYİ’ye ait tüm elektronik ortam ve bilgisayar kayıtlarının HMK madde 193 uyarınca kesin delil sayılacağını gayrikabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt eder.

TOYİ Müşteri Aydınlatma Metni

Toyi Oyun ve Tasarım A.Ş. (“TOYİ”) olarak, gizliliğinize her çalışmamız kapsamında önem veriyoruz. Müşterilerimize Yönelik işbu Aydınlatma Metni (“Aydınlatma Metni”) ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, veri sorumlusu sıfatıyla, siz müşterilerimizi Kanun kapsamındaki aydınlatma yükümlülüğümüz çerçevesinde bilgilendirmek istiyoruz

Kişisel verilerinizin işlenmesi esaslarına ilişkin detaylı bilgiye https://toyi.io/tr/gizlilik-politikasi-2/  adresinde yer alan Gizlilik Politikamızı ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

  1. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebepler

Kişisel verileriniz Kanun 5/2 çerçevesinde TOYİ olarak veri sorumlusu olarak hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi, aramızdaki sözleşmenin kurulması ve ifası gereği ve/veya bir hakkın tesis edilebilmesi gerekçesiyle aşağıda sayılanlar ve bunlara ileride eklenebilecek sair kanallar vasıtasıyla otomatik yahut otomatik olmayan yollarla, sözlü, yazılı veya elektronik şekilde toplanmaktadır.

  • TOYİ ile akdedeceğiniz mesafeli satış sözleşmesi aracılığıyla,
  • TOYİ ürünlerini satan anlaşmalı olduğumuz tedarikçilere ileteceğiniz şikâyet ve/veya iade talepleri aracılığıyla,
  • E-posta adreslerimiz üzerinden yürütülen yazışmalar, çalışmalarımıza yönelik sair amaçlarla gönderilen kısa mesajlar dahil sair iletişim yöntemleri ile her türlü iletişim araçları,
  • İnternet sitemiz üzerinden bültene abone olmak isteniz halinde bu kanaldan,
  • Sosyal medya veya internet sitemiz aracılığı ile tarafımıza iletmiş olduğunuz mesaj ve/veya fotoğraflar vasıtasıyla,
  • Ürün ve hizmetlerimize ilişkin olarak katılmış olduğunuz anketler vasıtasıyla,
  • TOYİ’nin hizmet verdiği yahut hizmet aldığı yatırımcılar, iş ortakları, üretici firmalar veya hizmet/ürün tedarik ettiği firmalar gibi üçüncü kişiler kanalıyla.
  1. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Kişisel verileriniz Kanun Madde 5/2’de düzenlenen işleme şartları çerçevesinde; (i) ticari ilişkimizin ve aramızdaki sözleşmesinin kurulması ve ifası, (ii) finans ve muhasebe işlemlerin yürütülmesi, (iii) şirketinizin ihtiyaçlarına uygun ürünlerden faydalandırılmanızın sağlanması, (iv) TOYİ ürün ve hizmetlerinin tanıtım süreçlerinin yürütülmesi ve bu kapsamda bağlı bulunduğunuz kuruma yönelik tanıtım odaklı iletişim aktivitelerinin gerçekleştirilmesi, (v) hizmet ve ürünlerimize yönelik soru ve şikayetlerinizin alınması, size cevap verilebilmesi, (vi) kaynakların verimli kullanımı, hizmetlerimizin kalitesinin gözlemlenmesi ve ölçümlenmesi, güvenliğinizin sağlanması gibi Şirketimizin operasyonlarının güvenliğinin ve etkinliğinin temini ile (vii) TOYİ’nin çalışanların ya da üçüncü kişilerin haklarının, güvenliklerinin, mülkiyetlerinin ve operasyonlarının korunması ve gerekli olduğu durumda savunma hakkını kullanabilmesi amacıyla veya resmi makamların taleplerine ya da iletişim konularına cevap verme yükümlülüğünün olması halinde işlenebilmektedir.

  1. Kişisel Verilerinizin Üçüncü Kişilere ve/veya Yurtdışına Aktarılması

Kişisel verileriniz, işbu Aydınlatma Metni’nin “Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları” başlıklı bölümünde belirtilen amaç ya da amaçlar doğrultusunda Kanun’un 8. ve 9. maddeleri kapsamında belirtilen aktarım şartları çerçevesinde (i) Şirketimizin bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi amacıyla depolama, arşivleme, barındırma (sunucu, hosting, program, bulut bilişim) gibi alanlarda destek aldığı üçüncü kişilere, (ii) iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve planlanması amacıyla iş özelinde çalıştığımız iş ortakları, yükleniciler ve hizmet sağlayıcılara, (iii) ödeme hizmetlerinin internet sitesi üzerinden sağlanabilmesi için ödeme hizmeti sağlayıcı şirkete, (iv) bültenlerin tarafınıza iletilebilmesi adına sunucuları yurtdışında bulunan aracı hizmet sağlayacı detsek hizmetifirmasına, (v) ürünlerimizin size ulaştırılabilmesi adına anlaşmalı olduğumuz kargo şirketine, (vi) internet sitemizin daha doğru çalışabilmesi ve  analitik çalışmalarının yapılabilmesi adına detaylarına   ulaşabileceğiniz şirketlere, (vii) herhangi bir itilaf halinde ve faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi amacıyla finans kuruluşları, hukuk ve benzeri alanlarda destek alınan danışmanlık firmalarına, (viii) talep edilmesi halinde yasal ya da düzenleyici yükümlülükler yerine getirilebilmesi için yetkili kurum ve kuruluşlara ilgili olduğu ölçüde aktarılabilmektedir.

  1. Kişisel Verilerinize Erişim ve Kanun Kapsamında Haklarınız

KVKK 11. maddesi uyarınca haklarınız aşağıda yer almaktadır:

  • kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

İşbu madde uyarınca haklarınıza ilişkin taleplerinizi TOYİ’ye, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca hazırlayarak hello@toyi.io adresi üzerinden iletebilirsiniz.

TOYİ Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

  1. GİRİŞ

Kişisel verilerin korunması Toyi Oyun ve Tasarım A.Ş. (“Şirket” veya “TOYİ”) en önemli öncelikleri arasında olup, Şirketimiz bu hususta yürürlükte bulunan tüm mevzuata uygun davranmak için azami gayreti göstermektedir. Bu konunun en önemli ayağını ise işbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası (“Politika”) oluşturmaktadır.

İşbu Politika çerçevesinde Şirketimiz tarafından gerçekleştirilen çocuklara ait kişisel veriler de dahil olmak üzere kişisel veri işleme faaliyetlerinin yürütülmesinde benimsenen ilkeler ve Şirketimizin veri işleme faaliyetlerinin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“Kanun”) yer alan düzenlemelere uyumu bakımından benimsenen temel prensipler açıklanmakta ve böylelikle Şirketimiz, kişisel veri sahiplerini bilgilendirerek gerekli şeffaflığı sağlamaktadır. Bu kapsamdaki sorumluluğumuzun tam bilinci ile kişisel verileriniz işbu Politika kapsamında işlenmekte ve korunmaktadır.

Kapsam

İşbu Politika, Şirketimiz çalışanları haricindeki kişilerin otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen tüm kişisel verilerine ilişkindir.

Çalışanlarımızın kişisel verilerinin korunmasına ilişkin Şirketimizin yürüttüğü faaliyetler ise, işbu Politika’daki esaslarla paralel olarak kaleme alınan TOYİ Çalışan Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Politikası altında yönetilmektedir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN HUSUSLAR

2.1       Kişisel Verilerin Mevzuatta Öngörülen İlkelere Uygun Olarak İşlenmesi

2.1.1.   Hukuka ve Dürüstlük Kuralına Uygun İşleme

Kişisel veriler kişilerin temel hak ve özgürlüklerine zarar gelmeyecek şekilde genel güven ve dürüstlük kuralına uygun olarak işlenmektedir. Bu çerçevede, kişisel veriler Şirketimizin iş faaliyetlerinin gerektirdiği ölçüde ve bunlarla sınırlı olarak işlenmektedir.

2.1.2.   Kişisel Verilerin Doğru ve Gerektiğinde Güncel Olmasını Sağlama

Şirketimiz kişisel verilerin işlendiği süre boyunca doğru ve güncel olması için gerekli önlemleri almakta ve belirli sürelerle kişisel verilerin doğruluğunun ve güncelliğinin sağlanmasına ilişkin gerekli mekanizmaları kurmaktadır.

2.1.3.   Belirli, Açık ve Meşru Amaçlarla İşleme

Şirketimiz, kişisel verilerin işlenme amaçlarını açıkça ortaya koymakta ve yine iş faaliyetleri doğrultusunda bu faaliyetlerle bağlantılı amaçlar kapsamında işlemektedir.

2.1.4.   İşlendikleri Amaçla Bağlantılı, Sınırlı ve Ölçülü Olma

Şirketimiz kişisel verileri yalnızca iş faaliyetlerinin gerektirdiği nitelikte ve ölçüde toplamakta olup belirlenen amaçlarla sınırlı olarak işlemektedir.

2.1.5.   İlgili Mevzuatta Öngörülen veya İşlendikleri Amaç için Gerekli Olan Süre Kadar Muhafaza Etme

Şirketimiz, kişisel verileri işlendikleri amaç için gerekli olan süre ve ilgili yasal mevzuatta öngörülen minimum süre kadar muhafaza etmektedir. Bu kapsamda, Şirketimiz öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediğini tespit etmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranmaktadır. Yasal bir süre mevcut değil ise kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanmaktadır. Kişisel veriler belirlenen saklama sürelerinin sonunda periyodik imha sürelerine veya veri sahibi başvurusuna uygun olarak ve belirlenen imha yöntemleri (silme ve/veya yok etme ve/veya anonimleştirme) ile imha edilmektedir.

2.2    Kişisel Verilerin İşlenme Şartları

Kişisel veri sahibinin açık rıza vermesi, kişisel verilerin hukuka uygun olarak işlenmesini mümkün kılan hukuki dayanaklardan yalnızca bir tanesi olup, aşağıda yer alan şartlardan birinin varlığı durumunda kişisel veriler, veri sahibinin açık rızası aranmaksızın Şirketimiz tarafından işlenmektedir.

Açık rıza haricinde kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı aşağıda belirtilen şartlardan yalnızca biri olabileceği gibi birden fazla şart da aynı kişisel veri işleme faaliyetinin dayanağı olabilmektedir. İşlenen verilerin özel nitelikli kişisel veri olması halinde, işbu Politika’nın 2.3 başlığı (“Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi”) içerisinde yer alan şartlar uygulanacaktır.

2.2.1    Kanunlarda Açıkça Öngörülmesi

Kanunda açıkça öngörülmekte ise diğer bir ifade ile ilgili kanunda kişisel verilerin işlenmesine ilişkin açıkça bir hüküm olması halinde veri sahibinin kişisel verileri, Şirketimiz tarafından mevzuatta öngörülen çerçevede işlenebilecektir.

2.2.2    Fiili İmkansızlık Sebebiyle İlgilinin Açık Rızasının Alınamaması

Fiili imkansızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda olan veya rızasına geçerlilik tanınamayacak olan kişinin kendisinin ya da başka bir kişinin hayatı veya beden bütünlüğünü korumak için kişisel verisinin işlenmesinin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.

2.2.3    Sözleşmenin Kurulması veya İfasıyla Doğrudan İlgi Olması

Veri sahibinin taraf olduğu bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması halinde işbu şart yerine getirilmiş sayılabilecektir.

2.2.4    Şirketin Hukuki Yükümlülüğünü Yerine Getirmesi

Şirketimizin hukuki yükümlülüklerini yerine getirmesi için veri işlemenin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.

2.2.5    Kişisel Veri Sahibinin Kişisel Verisini Alenileştirmesi

Veri sahibinin, kişisel verisini alenileştirmiş olması halinde ilgili kişisel veriler alenileştirme amacıyla sınırlı olarak işlenebilecektir.

2.2.6    Bir Hakkın Tesisi veya Korunması için Veri İşlemenin Zorunlu Olması

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.

2.2.7    Şirketimizin Meşru Menfaati için Veri İşlemenin Zorunlu Olması

Kişisel veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Şirketimizin meşru menfaatleri için veri işlemesinin zorunlu olması halinde veri sahibinin kişisel verileri işlenebilecektir.

2.3       Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenmesi

Kanun kapsamında hassasiyet arz eden kişisel verilere, hukuka aykırı olarak işlendiğinde kişilerin mağduriyetine veya ayrımcılığa sebep olma riski nedeniyle özel önem atfedilmiştir. Bu “özel nitelikli” kişisel veriler; ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkumiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler ile biyometrik ve genetik verilerdir.

Özel nitelikli kişisel veriler Şirketimiz tarafından, işbu Politika’da belirtilen ilkelere uygun olarak ve Kurul’un belirleyeceği yöntemler de dahil olmak üzere gerekli her türlü idari ve teknik tedbirler alınarak ve aşağıdaki şartların varlığı halinde işlenmektedir:

(i)        Sağlık ve cinsel hayat dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda açıkça öngörülmesi diğer bir ifade ile ilgili kanunda kişisel verilerin işlenmesine ilişkin açıkça bir hüküm olması halinde veri sahibinin açık rıza aranmaksızın işlenebilecektir. Aksi halde veri sahibinin açık rızası alınacaktır.

(ii)       Sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler, kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından açık rıza aranmaksızın işlenebilecektir. Aksi halde veri sahibinin açık rızası alınacaktır.

2.4       İşlenen Kişisel Veri Kategorileri ve İşlenme Amaçları

Kanun ve ilgili diğer mevzuatlara uygun şekilde işbu Politika’da detaylandırılan kişisel veriler, özel nitelikli kişisel ve dahi çocuklara ait kişisel verilerin işlenme şartları kapsamında Şirketimizin kişisel veri işleme amaçları aşağıdaki gibidir:

  1. KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR

Şirketimiz hukuka uygun olan kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda gerekli güvenlik önlemlerini alarak kişisel veri sahibinin kişisel verilerini ve özel nitelikli kişisel verilerini üçüncü kişilere aktarabilmektedir. Şirketimiz bu doğrultuda Kanun’un 8’inci ve 9’uncu maddesinde öngörülen düzenlemelere uygun hareket etmektedir.

3.1       Kişisel Verilerin Aktarılması

Kişisel veri sahibinin açık rızası olmasa dahi aşağıda belirtilen şartlardan bir ya da birkaçının mevcut olması halinde Şirketimiz tarafından gerekli özen gösterilerek ve Kurul tarafından öngörülen yöntemler de dahil gerekli tüm güvenlik önlemleri alınarak kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılabilecektir.

  • Kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin ilgili faaliyetlerin kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Kişisel verilerin Şirket tarafından aktarılmasının bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili ve gerekli olması,
  • Kişisel verilerin aktarılmasının Şirketimizin hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Kişisel verilerin veri sahibi tarafından alenileştirilmiş olması şartıyla, alenileştirme amacıyla sınırlı bir şekilde Şirketimiz tarafından aktarılması,
  • Kişisel verilerin Şirket tarafından aktarılmasının Şirket’in veya veri sahibinin veya üçüncü kişilerin haklarının tesisi, kullanılması veya korunması için zorunlu olması,
  • Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla Şirket meşru menfaatleri için kişisel veri aktarımı faaliyetinde bulunulmasının zorunlu olması,
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünü koruması için zorunlu olması.

Kişisel veriler yurt dışına aktarılacak ise yukarıda yer alan şartlara ek olarak Şirketimiz tarafından kişisel veriler, Kurul tarafından yeterli korumaya sahip olduğu ilan edilen yabancı ülkelere (“Yeterli Korumaya Sahip Yabancı Ülke”) veya yeterli korumanın bulunmaması durumunda (i)Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve Kurul’un izninin bulunduğu yabancı ülkelere (“Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülke”) veya Kişisel Verileri Koruma Kurul’u tarafından yeterli korumanın bulunmadığı ülkelerde faaliyet gösteren çok uluslu grup şirketleri için kişisel verilerin yurt dışına aktarımında kullanılan ve yeterli bir korumanın yazılı olarak taahhüt edilmesini sağlayan veri koruma kuralları olarak bilinen Bağlayıcı Şirket Kurallarının  (“Bağlayıcı Şirket Kuralları”)onaylanmasını şartıyla aktarılır.

3.2       Özel Nitelikli Kişisel Verilerin Aktarılması

Özel nitelikli kişisel veriler Şirketimiz tarafından, işbu Politika’da belirtilen ilkelere uygun olarak ve Kurul’un belirleyeceği yöntemler de dahil olmak üzere gerekli her türlü idari ve teknik tedbirler alınarak ve aşağıdaki şartların varlığı halinde aktarılabilecektir:

(i)        Sağlık ve cinsel hayat dışındaki özel nitelikli kişisel veriler, kanunlarda açıkça öngörülmesi diğer bir ifade ile ilgili kanunda kişisel verilerin işlenmesine ilişkin açıkça bir hüküm olması halinde veri sahibinin açık rıza aranmaksızın aktarılabilecektir. Aksi halde veri sahibinin açık rızası alınacaktır.

(ii)       Sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler, kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından açık rıza aranmaksızın aktarılabilecektir. Aksi halde veri sahibinin açık rızası alınacaktır.

Eğer özel nitelikli kişisel veriler yurt dışına aktarılacak ise yukarıda yer alan şartlara ek olarak Yeterli Korumaya Sahip Yabancı Ülkeler’e veya Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülkeler’e özel nitelikli kişisel veriler aktarılır.

  1. KİŞİSEL VERİ SAHİBİNİN AYDINLATILMASI

Şirketimiz, Kanun’un 10’uncu maddesine ve ikincil mevzuata uygun olarak kişisel veri sahiplerini veri sahibi kategorisi bazında (örneğin: çalışan, potansiyel çalışan, müşteri, ziyaretçi ve çocuk vb.) kişisel verilerinin veri sorumlusu olarak kim tarafından, hangi amaçlarla işlendiği, hangi amaçlarla kimlerle paylaşıldığı, hangi yöntemlerle toplandığı ve hukuki sebebi ve veri sahiplerinin kişisel verilerinin işlenmesi kapsamında sahip olduğu hakları konusunda bilgilendirmektedir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMASI VE İMHASI

Şirketimiz, kişisel verileri işlendikleri amaç için gerekli olan süre ve ilgili yasal mevzuatta öngörülen minimum süre kadar tüm teknik güvenlik tedbirlerini almak kaydıyla muhafaza etmektedir. Bu kapsamda, Şirketimiz öncelikle ilgili mevzuatta kişisel verilerin saklanması için bir süre öngörülüp öngörülmediğini tespit etmekte, bir süre belirlenmişse bu süreye uygun davranmaktadır. Yasal bir süre mevcut değil ise kişisel veriler işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar saklanmaktadır. Kişisel veriler belirlenen saklama sürelerinin sonunda periyodik imha sürelerine veya veri sahibi başvurusuna uygun olarak ve belirlenen imha yöntemleri (silme ve/veya yok etme ve/veya anonimleştirme) ile imha edilmektedir.

  1. KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN HUSUSLAR

Şirketimiz, Kanun’un 12’inci maddesine uygun olarak, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak açıklanmasını, erişimini, aktarılmasını veya başka şekillerde meydana gelebilecek güvenlik eksikliklerini önlemek için, korunacak verinin niteliğine göre gerekli tedbirlerini almaktadır. Bu kapsamda Şirketimiz Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul”) tarafından yayımlanmış olan rehberlere uygun olarak gerekli güvenlik düzeyini sağlamaya yönelik ve idari tedbirleri almakta, denetimleri yapmakta veya yaptırmaktadır.

Bu kapsamda, Şirketimiz tarafından, kişisel verilerin korunması için alınan teknik ve idari tedbirler, özel nitelikli kişisel veriler bakımından daha özenle uygulanmakta ve Şirketimiz bünyesinde gerekli denetimler sağlanmaktadır.

6.1       İş Birimlerinin Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Konusunda Farkındalıklarının arttırılması ve Denetimi

Şirketimiz, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini, verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemeye ve verilerin muhafazasını sağlamaya yönelik farkındalığın artırılması için iş birimlerine periyodik gerekli eğitimlerin düzenlenmesini sağlamaktadır.

Şirketimiz mevcut çalışanlarının ve bünyesine yeni dahil olan çalışanların kişisel verilerin korunması konusunda farkındalığının oluşması için gerekli sistemler kurmakta, konuya ilişkin ihtiyaç duyulması halinde danışmanlar ile çalışmaktadır. Bu doğrultuda Şirketimiz, ilgili eğitimlere, seminerlere ve bilgilendirme oturumlarına yapılan katılımlar değerlendirmekte olup ilgili mevzuatın güncellenmesine paralel olarak yeni eğitimler düzenlemektedir.

  1. KİŞİSEL VERİ SAHİPLERİNİN HAKLARI VE BU HAKLARIN KULLANILMASI

7.1       Kişisel Veri Sahibinin Hakları

Kişisel veri sahipleri aşağıda yer alan haklara sahiptirler:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

7.2       Kişisel Veri Sahibinin Haklarını Kullanması

Kişisel veri sahipleri bölüm 7.1’de (“Kişisel Veri Sahibinin Hakları”) sayılmış haklarına ilişkin taleplerini Kurul’un belirlemiş olduğu yöntemlerle ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca  hello@toyi.io adresi üzerinden Şirketimize iletebileceklerdir.

7.3       Şirketimizin Başvurulara Cevap Vermesi

Şirketimiz, kişisel veri sahibi tarafından yapılacak başvuruları Kanun ve ikincil mevzuata uygun olarak sonuçlandırmak üzere gerekli idari ve teknik tedbirleri almaktadır.

Kişisel veri sahibinin, bölüm 7.1’de (“Kişisel Veri Sahibinin Hakları”) yer alan haklara ilişkin talebini usule uygun olarak Şirketimize iletmesi durumunda, Şirketimiz talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içinde ilgili talebi ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde, Kurul tarafından belirlenen tarife uyarınca ücret alınabilecektir.

GİZLİLİK POLİTİKASI

TOYİ, Site’ye erişim sağlayan, kendisiyle iletişime geçen ve TOYİ bültenine üye olarak ziyaretçilerinin kişisel ve kişisel olmayan verilerinin korunmasına ve bu bilgilerin gizliliğine özen gösterir.

İşbu Gizlilik Politikası, ziyaretçilerimizi kişisel verilerin korunması mevzuatı kapsamında hangi verilerin toplandığı ve bu verilerin nasıl işlendiği hususlarıyla ilgili bilgilendirmek amacıyla düzenlenmiştir.

Hangi Veriler Elde Edilmektedir?

–       Kişisel Veriler

Kişisel veriler (i) iletişim bilgileri (adınız soyadınız, TC kimlik numaranız/ vergi numaranız, telefon numaranız, e-posta adresiniz, teslim ve fatura adresiniz  vb.) ve (ii)  kişisel bilgilerinizden (doğum tarihiniz, TC kimlik numaranız, eğitim bilgileriniz, özgeçmişiniz vb.) oluşmaktadır.

Kişisel verilerinizi e-posta bültenimize üye olmak, iş başvurusu ve benzeri nedenlerle açtığımız ilan ve benzeri taleplerimiz sonucu bize ulaşmak, ürün satın almak amacıyla sağladığınızdan TOYİ olarak bu verileri, bizlere sağladığınız amaç doğrultusunda ve bu amaçla sınırlı kalmak kaydıyla saklama ve üçüncü kişi servis sağlayıcıları ile (Örn; iyziko, kargo şirketi vb.)  yapılan  çalışmalar kapsamında işleyebilecektir.

 

Ziyaretçilerimiz, işbu gizlilik politikası kapsamında paylaşacakları kişisel verilerin 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu md. 5/f.1 ve md. 6/f.2 uyarınca tamamen kendi istek ve açık rızaları ile paylaştıklarını bu verilerin kendilerini tanıtmak, kendilerine daha iyi hizmet sunulabilmesi, yaptıkları başvuru veya şikayetler ve Site etkinlikleri ve yeniliklerinden haberdar edilmek amacıyla kendilerinden talep edildiğini kabul ederler.

–       Kişisel Olmayan Veriler

Kişisel Olmayan Veriler ziyaretçinin kimliğini tanımlayamayan; erişim sağladığınız sayfalardaki verileri, cihazınızın IP adresini, erişim zamanını, tarayıcı türü ve başvurulan URL gibi ziyaret bilgilerini, cihaz tanıtıcılarını, kullandığınız işletim sistemi türünü, konumunuzu, cep telefonu şebeke bilgilerinizi, standart web günlüğü verilerinizi, lokasyon bilgilerinizi ve diğer bilgileri içerir. Web günlüğü verileri, kullandığınız tarayıcının türünü ve sitemizle aranızdaki trafiği içerir. TOYİ, söz konusu kişisel olmayan verileri Site’ye erişim sonucunda otomatik araçlarla toplanmaktadır.

Site’mizi geliştirmek, kullanışlı, etkili ve güvenli hale getirmek amacıyla Google Analiytics’den yararlanılmaktadır. Site’mizi her ziyaret ettiğinizde veya bizlerle etkileşim ve iletişim kurduğunuzda erişim ve kullanımı gösteren bilgilerin otomatik Google Analytics tarafından toplanması sırasında, çerezler (cookies), flash çerezler ve web analizleri veri elde etme aracı olarak kullanılmaktadır. Çerezlere dair detaylı açıklamalarımız Çerez Politikası başlığı altında yer almaktadır.

Site’mize erişimi ile otomatik olarak toplanan bu tür kişisel olmayan veriler pazar araştırmaları, planlama, istatistiki analizler, reklam vb. amaçlar için kullanılabilmektedir.

–       Diğer Kaynaklardan Elde Edilen Veriler

Şayet paylaşılmasına izin verdiyseniz, diğer kaynaklardan da (başka sosyal medya hesapları gibi kişisel bilgi barındıran her türlü websitesi ve online platform) kişisel verilerinizi elde edebiliriz. Buna, kamuya ait veri tabanları ve veri toplayıcıları gibi ticari kaynaklardan ve üçüncü kişilerden gelen bilgiler de dahil olabilmektedir. Bu gibi kaynaklardan elde edebileceğimiz kişisel veri türleri genel olarak, isim, adres, yaş ve ayrıca alışveriş alışkanlıkları, beğenileriniz, ilgili alanlarınız gibi hayat tarzınızla ilgili tercih ve bilgiler ile yasanın izin verdiği ölçüde, kullanıcı tarafından oluşturulmuş içeriktir.

TOYİ’nin kontrolü dahilinde olmayan çeşitli uygulamaların, üçüncü taraf web siteleri ve platformların (Örneğin; facebook, twitter gibi sosyal medya web siteleri/platformları) topladığı bilgiler, Site üzerinden yapılan bağlantılar ile toplanan bilgiler ve diğer reklam veya tanıtımlar, işbu Gizlilik Politikası’nın kapsamında yer almamaktadır. Üçüncü tarafların kendi web siteleri yoluyla topladığı, sakladığı ve kullandığı kişisel verilere yönelik yapılan işlemler TOYİ’nin kontrol ve sorumluluğunda değildir.

Elde edilen verileri ne şekilde kullanılır?

TOYİ, topladığı kişisel ve kişisel olmayan tüm verileri KVKK’nın 4. maddesi kapsamında hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru, gerektiğinde güncel, belirli, açık ve meşru amaçlar güderek, amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü biçimde ve 5. ve 6. maddelerinde belirtilen şartlar ile uyumlu bir şekilde işler.

Kişisel verilerin işlenmesi; tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hâle getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi ifade eder.

TOYİ, kişisel verileri belirli bir amaç güderek, gerekli olduğu ölçüde, orantılılık ilkesi doğrultusunda işler ve bu amacın gereği dışında kullanamaz, ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza eder ve bu sürenin sona ermesine rağmen, herhangi bir gerekçe ile bu verileri anonim hale getirmeden saklamaz.

TOYİ, kişisel verileri KVKK’nın 5 ve 6. maddeleri ile uyumlu olarak bu ve benzeri amaçlar için işlemektedir. Kişisel olmayan veriler ise internet sitesini ziyaret eden kişilerle arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve Site’yi geliştirmek için ve internet sitesinin güvenliğini sağlamak, işlerliğini geliştirmek ve internet sayfasının içeriğini kullanıcıların talepleri doğrultusunda düzenlemek ve iş geliştirme, iletişim gibi operasyonel faaliyetleri yürütmek ve geliştirmek amacıyla kullanabilir, saklayabilir, işleyebilir, yurtdışı ile paylaşabilir.

Buna ek olarak TOYİ için destek hizmetleri sağlayan üçüncü kişilerle (bilgi işlem hizmeti veren sağlayıcılar, hosting veya işleten; verileri analiz eden hizmet sağlayıcıları, ürün ve hizmetlerin sizlere ulaştırılmasına yardımcı olan hizmet sağlayıcıları, müşteri hizmetleri sunan, ödemeleri yöneten hizmet sağlayıcıları vb.) paylaşabilir. İlgili üçüncü kişiler, söz konusu servisi yerine getirebilmek için gerekli olan ilgili kişisel veriye erişim hakkı sağlamaktadır.

Toplanan veriler, bu amaçlar harici herhangi bir amaçla kullanılmayacak, işlenmeyecek ve üçüncü şahıslarla paylaşılmayacaktır.

TOYİ, KVKK’da öngörülen ve KVK Kurulu tarafından alınan karar ve düzenlemelere uygun bir şekilde ilgili kişinin açık rızası olmadan başka gerçek kişilere veya tüzel kişilere aktarmaz. Şu kadar ki, KVKK ve diğer Kanunların zorunlu kıldığı durumlarda ilgilinin açık rızası olmadan da veriler mevzuatta öngörülen şekilde ve sınırlarla bağlı olarak yetki kılınan idari veya adli kurum veya kuruluşa aktarılabilir. Ayrıca, KVKK’nın 8. maddesinde öngörülen şekilde fiili bir imkansızlık nedeniyle açık rızanın alınması mümkün değilse (örn: bir sözleşmenin kurulması veya ifası için zorunlu olması ya da hukuki bir yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi gibi) veya özel nitelikli kişisel veriler için 6. maddenin 3. fıkrasında öngörülen durumlarda ilgilinin rızası olmaksızın da aktarılabilir. TOYİ, kişisel verileri Kanunda öngörülen şartlara uygun olarak ve gerekli tüm güvenlik önlemlerini alarak Türkiye’de ve yurtdışında bulunan üçüncü kişilere aktarabilir.

Ziyaretçilerin KVKK’dan doğan hakları nelerdir?

KVKK’nın 11.maddesi gereği;

Kişisel iletişim bilgilerini paylaşmayı seçen ziyaretçilerimiz TOYİ’ye (hello@toyi.io) başvurarak kendi kişisel verilerinin:

  1. a) işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c) işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  1. d) eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  2. e) KVKK’nın 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini/yok edilmesini isteme,
  3. f) aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  4. g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahiptir.

ÇEREZ POLİTİKASI

Çoğu web sitesinde olduğu gibi, TOYİ tarafından ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, site içinde analitik faaliyetler gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını takip etmek amacıyla Çerezler kullanılmaktadır.

İşbu Çerez Politikası TOYİ Gizlilik Politikası’nın ayrılmaz bir parçasıdır.

TOYİ, bu Çerez Politikası’nı Site’de hangi Çerezlerin kullanıldığını ve kullanıcıların bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır.

Çerez (“Cookie”) Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesiyle ilişkili sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir.

Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler. Çerezler konusunda daha detaylı bilgi için www.aboutcookies.org  ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirisiniz.

Hangi Çerezler Kullanılmaktadır?

Çerezler; sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları açısından kategorize edilebilir.

Çerezi yerleştiren tarafa göre, Site çerezleri ve üçüncü taraf Çerezler kullanılmaktadır. Site çerezleri, TOYİ tarafından oluşturulurken, üçüncü taraf çerezlerini TOYİ ile iş birlikteliği olan farklı firmalar yönetmektedir.

Aktif olduğu süre bakımından ise, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Site’yi terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler ise kullanım alanına bağlı olarak çeşitli sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalabilmektedir.

Kullanım amaçlarına göre, Site’de teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

Neden Çerezler Kullanılmaktadır?

Site’de, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır:

– Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek.  

– Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak. Örneğin, Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

– Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Site üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, Site’yi ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması

– Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek.

Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi.

Çerez Tercihlerinizi Nasıl Yönetebilirsiniz?

TOYİ, kullanıcıların kendilerine ait kişisel veriler üzerindeki tercihlerini kullanabilmelerini son derece önemsemektedir. Bununla birlikte, Site’nin çalışması için zorunlu olan bazı Çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olmamaktadır. Ayrıca bazı Çerezlerin kapatılması halinde Site’nin çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatmak isteriz.

Site’de kullanılan Çerezlere dair tercihlerin ne şekilde yönetebileceğine dair bilgiler aşağıdaki gibidir:

Ziyaretçiler, Site’yi görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre dışı bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik gösterebilir. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Site’ye erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.

Mobil cihazlar üzerinden Çerezleri yönetmek için mobil cihaza ait ayarlar menüsü kullanılabilir.

Kullanım Koşulları ve Gizlilik Politikası ve Çerez Politikasıyla ilgili tüm sorularınızı bize iletebilirsiniz: hello@toyi.io